Keuze?

Stel hier uw vragen aan het bestuur
Plaats reactie
mart
Berichten: 9
Lid geworden op: do aug 31, 2006 2:12 pm

Keuze?

Bericht door mart » za sep 02, 2006 3:05 pm

Gezien alle problemen die er tot nu toe zijn met de Gemeente Oegstgeest over het al of niet serieus nemen van omwonenenden/bewoneners, ondernemers en andere belanghebbende zou de werkgroep ook eens na moeten denken over de voordelen van een gevangenis (inclusief de vereiste normen t.a.v. het milieu etc.) ten opzichte van de inrichten van een berdijventerrein. Bij een gevangenis is de bemoeienis in principe eenmalig en iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Bij een bedrijventerrein moet je ten eerste maar afwachten wat voor bedrijven er komen en hoe ze zich aan de in het bestemminsplan opgelegde normen zullen houden. (Er is bijvoorbeeld ook een 30 km zone in de Gerrit Rietveldlaan, maar daar houdt ook bijna niemand zich aan.)
Bovendien moet je iedere dag een vinger aan de pols blijven houden, want bedrijven kunnen om wat voor reden verdwijnen en opgevolgd worden door weer andere bedrijven met eigen, specifieke normen.
Ik ben benieuwd hoe de werkgroep hier tegenaan kijkt, en natuurlijk ook de andere omwonenden.

Mart Binnendijk

admin
Site Admin
Berichten: 227
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 4:12 pm

Bericht door admin » za sep 02, 2006 9:50 pm

Mart,

De werkgroep heeft hier inderdaad over nagedacht en per saldo zou een gevangenis alleen wel eens gunstiger voor ons kunnen zijn (mits aan eental voorwaarden voldaan wordt). Zoals de plannen nu lijken te zijn wordt het echter zowel een gevangenis als een bedrijventerrein. Een gevangenis beslaat slechts een deel van het terrein, de rest zal alsnog als bedrijventerrein uitgegeven worden. Het bestemmingsplan gaat vooralsnog uit van alleen een bedrijventerrein, dus zullen we ook ons daar voorlopig op moeten richten.

Pieter Thomas

Plaats reactie